Certificat
ISO 9001:2008
Primul ulei HO
Nr. 1 in Romania
Numarul 1
Distribuitor regional
Contact

Ce inseamna High Oleic?

Un strop de chimie.

Uleiul de floarea-soarelui este o imbinare de acizi grasi mononesaturati de tip Omega 9 (acid oleic) si polinesaturati de tip Omega 6 (acid linoleic). Din compozitia chimica a uleiului de floarea-soarelui fac parte si grasimile saturate, intr-un procent foarte redus, aproximativ 10%.

Uleiul linoleic extras din semintele de floarea-soarelui “obisnuita” este cel mai comun tip de ulei vegetal, adica cel care ocupa majoritatea spatiului pe rafturile supermarket-urilor din Romania. Se lauda cu un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati, sanatosi, dar instabili si vulnerabili la oxidare.

Problema instabilitatii grasimilor polinesaturate nu se cunoaste de ieri, de azi. In anii ’70, o echipa de specialisti au creat un hibrid de floarea-soarelui ale carei seminte contin mult mai mult acid oleic. Noul ulei este high in grasimi mononesaturate si are o stabilitate superioara la oxidare si la temperaturi inalte. Un ulei vegetal potrivit pentru copt si prajit, nehidrogenat si cu un nivel foarte scazut de grasimi saturate.

Orice ulei cu un continut de minim 75% acid oleic poarta titlul de High Oleic.
PRUTUL SA este singurul producator de ulei High Oleic din Romania.

Spornic Profesional, pentru industria HoReCa, si Spornic Premium pentru bucataria de acasa sunt marcile sub care se comercializeaza primul ulei High Oleic 100% romanesc.