Certificat
ISO 9001:2008
Primul ulei HO
Nr. 1 in Romania
Numarul 1
Distribuitor regional
Contact

Utilizari alimentare

✓ Utilizare casnică, uleiul HO are spectrul cel mai extins de utilizare în gospodărie, fiind potrivit pentru toate       tipurile de preparate, de la salate gustoase la copturi și fripturi preparate la temperaturi înalte.
✓ Procese de prăjire la nivel industrial (deep frying)– datorită duratei mari de utilizare. Marii producători de
    chipsuri din Europa au înlocuit palmoleina cu uleiul High Oleic.
✓ În produsele conservate industrial, datorită procesului mai lent de oxidare uleiul HO are o rezistență mai
    mare la râncezire.
✓ Ca ingredient în mâncăruri pentru bebeluși – datorită conținutului ridicat de acizi grași mononesaturați
    Omega 9.
✓ În HoReCa pentru prepararea unor mâncăruri gustoase și sănătoase.

Unul dintre cele mai mari lanturi de restaurante din Romania – Trotter Management (Caru’ cu bere, City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor Interbelic, etc) foloseste in prezent ulei High Oleic pentru preparatele sale, bine cunoscute in Bucuresti si imprejurimi. Incepand cu luna mai 2016, Trotter foloseste Spornic Profesional in bucatariile restaurantelor sale.

Incepand cu anul 2010, si brandul Chio Chips al Intersnack foloseste exclusiv ulei High Oleic.
Compania comunica pe site-ul propriu: ”Din dorinta de a ne imbunatati continuu produsele, am creat un proces special de productie pentru a reduce continutul de grasimi saturate din snackurile noastre. Am investit timp considerabil si am alocat bugete substantiale prin folosirea unui ulei de floarea-soarelui cu grad oleic ridicat pentru a reduce progresiv proportia acizilor grasi saturati cu peste 70%.” (sursa: http://www.intersnack.ro/responsibility/fat-reduction).
O campanie TV de informare a fost difuzata in anul 2010. Mesajul acesteia este: “chipsuri prajite doar in ulei de floarea-soarelui pentru 75% mai putine grasimi saturate”.