Certificat
ISO 9001:2008
Primul ulei HO
Nr. 1 in Romania
Numarul 1
Distribuitor regional
Contact

Beneficii in utilizare

- stabilitate si siguranta la copt si prajit -

Rezistent la temperaturi inalte

Spornic Profesional este alegerea ideala pentru preparate foarte delicate, dar si foarte fierbinti. Continutul bogat de Omega 9 este responsabil de incredibila stabilitate a uleiului la oxidare si la temperaturi inalte. Punctul de fumigare ridicat (232°C) ofera siguranta in preparare atunci cand gatiti la temperaturi inalte.

Pe scurt, punctul de fumegare este acea temperatura la care uleiul incepe sa scoata fum si grasimile benefice, utile pentru organism, incep sa se descompuna si devin substante toxice si radicali liberi nocivi. Si cum orice ulei devine toxic la o anumita temperatura, este important sa alegem in cunostinta de cauza uleiul potrivit pentru gatit la cuptor, prajeli indelungate sau bai fierbinti de ulei.

Desi are acelasi punct de fumegare ridicat ca al uleiului de palmier, uleiul High Oleic are, in plus, un continut bogat in grasimi benefice. In bucataria profesionala, inlocuieste cu succes orice ulei folosit la friteuza sau in preparatele rumenite la cuptor.

Deși recent pe piața din Romania, uleiul High Oleic este utilizat la scara larga în Europa de Vest de catre mari consumatori industriali, dar si in industria HoReCa. Mari producatori de chipsuri au inlocuit deja uleiul de palmier cu ulei High Oleic in prajirea produselor lor.

 

- durata de viata mai mare a produsului -

Rezistenta crescuta la oxidare

 Continutul ridicat de acizi grasi mononesaturati (peste 75%) protejeaza uleiul impotriva auto-oxidarii, astfel ca Spornic Profesional are termenul de valabilitate cu 50% mai indelungat decat uleiurile clasice de floarea-soarelui.

In comparatie cu acidul linoleic din uleiul clasic de floarea-soarelui, acidul oleic din uleiul Profesional este de 4 ori mai rezistent la atacul radicalilor liberi. Radicalii liberi (atomi sau fragmente moleculare cu un numar de electroni in plus sau in minus), responsabili de oxidarea uleiurilor, ataca in special grasimile polinesaturate, mult mai vulnerabile decat cele mononesaturate. De aici, si rezistenta crescuta la oxidare a lui Spornic Profesional.

Datorita procesului mai lent de oxidare, uleiul High Oleic are o rezistenta mai mare la rancezire, motiv pentru care este folosit in produsele conservate industrial si la procesele de prajit la nivel industrial.