Certificat
ISO 9001:2008
Primul ulei HO
Nr. 1 in Romania
Numarul 1
Distribuitor regional
Contact

Beneficii pentru sanatate

Minim 75% Omega 9

Spornic Profesional High Oleic este considerat a fi cel mai sanatos ulei de floarea-soarelui din Romania pentru ca are un continut foarte ridicat de grasimi benefice rezistente la procese termice indelungate. Conform specialistilor, dietele bogate in acid oleic (de exemplu, faimoasa dieta mediteraneana) sunt asociate cu un risc mult mai scazut de boli cardiovasculare decat dietele bogate in alt tip de grasimi. Este deci de preferat ca uleiul folosit la gatit – de la prajeli si copturi, la salate si prajituri – sa contina cat mai mult acid oleic si cat mai putine grasimi saturate.

Spornic Profesional High Oleic contine peste 75% acid oleic, un acid gras mononesaturat de tip Omega 9, circa 17% acid linoleic si un procent foarte mic de grasimi saturate, aprox. 7%. In alte cuvinte, de 3 ori mai multi acizi grasi mononesaturati decat in uleiul clasic de floarea-soarelui.

Al doilea cel mai sanatos ulei dupa High Oleic este considerat uleiul de masline, cu 70% grasimi mononesaturate. Diferenta majora in utilizare consta in faptul ca uleiul de masline nu este recomandat la gatit la temperaturi inalte din cauza punctului de fumegare scazut. Uleiul High Oleic imbina cu succes beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline cu stabilitatea consacratului uleiului de palmier si gustul light, caracteristic uleiului rafinat de floarea-soarelui.

Uleiul din seminte de floarea-soarelui High Oleica este cel mai stabil si mai sanatos ulei de piata, cu un continut foarte scazut de grasimi saturate si nehidrogenat. Hidrogenarea este procesul prin care legaturile chimice nesaturate din uleiurile vegetable devin saturate cu scopul de a impiedica oxidarea si a pastra aroma produsului. In urma hidrogenarii se obtin acizii de tip trans (ex: margarina, produse fast-food, produse de patiserie etc), adica acele grasimi asociate cu bolile cardiovasculare si cresterea de LDL (colesterolul asa-zis “rau”).